Thursday, April 24, 2014

FRAMBUAZLI KREMALI PASTA[FRAMBUAZLI DOGUMGÜNÜ PASTASI]



frambuazli kremali pasta 1


Sevdiklerinize evde kendi ellerinizle hazırlayacağınız pastalar ,onlara vereceğiniz en güzel doğumgünü hediyesidir..!!!!



frambuazli kremali pasta 2


Çok zor demeyin,sadece niyet edin ve başlayın..Gerisi zaten gelir..Sonuca siz bile şaşıracaksınız..



Ben pespembembe ve frambuazlı bir pasta hayal ettim,ortaya bu nefis pasta çıktı..



Bakalım siz neler hayal edeceksiniz,ortaya ne lezzetler çıkacak..



frambuazli kremali pasta 3


frambuazli kremali pasta 4






MALZEMELER


5 yumurta


1,5 su bardağı şeker


1 paket çilekli pudinğ[toz olarak kullanılacak.]


1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ


1 su bardağı süt


3 yemek kaşığı frambuaz sosu


1 \2 çay kaşığı pembe gıda boyası[istenirse]


1 paket vanilya


1,5 paket kabartma tozu


1,5 su bardağı un


İÇ KREMASI


1 paket süt kreması


1 paket vanilya aromalı krem ole


1 büyük çay bardağı soğuk süt


3 yemek kaşığı pudra şekeri


2 paket vanilya


300 gr.frambuaz+4 yemek kaşığı şeker


ŞEKERLİ ŞURUP


5 yemek kaşığı şeker


1,5 su bardağı su


FRAMBUAZLI SOS


200 gr. frambuaz


3 yemek kaşığı şeker


YAPILIŞI


  • Öncelikle frambuazlı sosu pişirip,soğutun.[Frambuazla şekeri bir sos tenceresinde 5 dakika kaynatın].

  • Yumurtaları şekerle beraber iyice kabarana kadar çırpın.Sonra sırayla sıvıyağ,süt,frambuaz sosu,en sonda puding[toz olarak],vanilaya,gıda boyası,un ve kabartma tozunu ekleyin,çırpın.

  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlayıp,unladığınız 24 cm.lik kek kalıbına koyup,170 derece ısıtılmış fırında pişirin.[Yaklasık 45 dakikada pişiyor.]Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ederek,fırından çıkarın ve soğutun.

  • Krema için,önce frambuaz ve şekeri bir tencerede 15 dakika kadar pişirin,soğutun.

  • Soğuk süt kremasını çırpma kabına koyup,iyice kabarana kadar çırpın.Sonra içine toz krem ole,vanilya,pudra şekeri ve soğuk sütü ekleyip,iyice çırpınKremamız hazır,bu kremanın 3\1 ni ayırın..3\2 sinede  hazırladığınız frambuaz sosunuda ekleyip,iyice karıştırın.

  • Şekerli şurup için 5 yemek kaşığı şekeri 1,5 su bardağı suyla 5 dakika kaynatın ve soğutun.

  • İyice soğuyan kekinizi,3 veya 4 eşit kata bölün.Sonrada ilk katı pasta tabağınıza koyun,şekerli şuruptan  bir kaç kaşık dikkatlice kekin üzerine dökün ve hazırladığınız frambuaz soslu kremadan arasına sürün .Sonra üzerine diğer kek  katınızı koyun,şekerli şurupla ıslatın ve kremanın geri kalanını koyup,en son katı koyun.Dikkatlice bu katada biraz şekerli şuruptan koyun.[çok fazla koymayın,kek parçalanır.]En son pastanızı bitirmek için,kekinizin en  üzerine ayırdığınız sade kremayı sürün.Sonrada frambuazlarla süsleyerek pastanızı bitirin.

  • Hazırladığınız pastayı buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.

  • AFİYET OLSUN..

























No comments:

Post a Comment