Malzemeler:
1 kaşık tereyağ
1 kaşık toz şeker
1 su bardağı ceviz
(krema için) bir su bardağı toz şeker
4 kaşık un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
350 gram kadayıf
1 litre süt
Cennet Kadayıfı - Serap'ın Mutfağı: Ankara
Yapılışı:
Kadayıfı şeker ve dövülmüş cevizi kavurun. Süt şeker ve unu krema kıvamına gelene kadar pişirin. Ilındıktan sonra içine krem şanti ve vanilyayı koyarak karıştırın. Borcama kavrulan malzemenin yarısını yayınız. Yapmış olduğunuz kremanın hepsini tepsiye dökerek yayınız. Kalan kavrulan malzemeyi de üzerine döküp buz dolabında soğumaya bırakıp daha sonra servis yapınız.
Share this article :
Kesinlikle onerdigimiz ilginc bir yazi : fırında tel kadayıf
No comments:
Post a Comment