Sakızlı İstanbul Muhallebisi.
İsmi çok havalı.İçinde yok yok :) Sanırım bu yüzden İstanbul Muhallebisi denilmiş :)
Tarif Sahrap Soysal.
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 50 gr margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 3 adet damla sakızı
Üzeri için:
- Kuş üzümü-tarçın-gül suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Derin bir tencereye sütü alın.
- Yumurtayı ve toz şekeri ekleyin.Toz haline getirilen damla sakızını ekleyin.
- Üzerin toz malzemeleri ekleyin ve tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.
- Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra tereyağını ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.
- Kuplara paylaştırın.
- Üzerine tarçın,kuş üzümü,gül suyu vs... ile servis edin.
No comments:
Post a Comment