Wednesday, May 7, 2014

Sakızlı İstanbul Muhallebisi




sakizli istanbul muhallebisi 1


Sakızlı İstanbul Muhallebisi.

İsmi çok havalı.İçinde yok yok :) Sanırım bu yüzden İstanbul Muhallebisi denilmiş :)

Tarif Sahrap Soysal.



Malzemeler:


  • 6 su bardağı süt

  • 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 50 gr margarin veya tereyağı

  • 1 yumurta

  • 3 adet damla sakızı







Üzeri için:



  • Kuş üzümü-tarçın-gül suyu (isteğe bağlı)



sakizli istanbul muhallebisi 2


Yapılışı:




  • Derin bir tencereye sütü alın.

  • Yumurtayı ve toz şekeri ekleyin.Toz haline getirilen damla sakızını ekleyin.

  • Üzerin toz malzemeleri ekleyin ve tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.

  • Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  • Ocaktan indirdikten sonra tereyağını ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.

  • Kuplara paylaştırın.

  • Üzerine tarçın,kuş üzümü,gül suyu vs... ile servis edin.





No comments:

Post a Comment